Sound Force je pod različitim imenima, 30 godina u poslu vezanom za rentiranje ozvučenja i scenske rasvete. Sve te godine, radeći odgovorno, stručno i pošteno, sticao se visoki renome i poziciju koju već duže vreme Sound Force zauzima među klijentima i konkurencijom.

Do sada je Sound Force bio uključen u realizaciju veoma velikog broja koncerata, festivala, najrazličitijih manifestacija (modnih, sportskih, privrednih, sajamskih, političkih, verskih...), tv i filmskih snimanja...

Prvi direktni kontakti sa profesionalnom opremom su se dešavali u audio servisu Akustika krajem osamdesetih godina. Tu su se sticala iskustva koja će kasnije veoma pomoći pri izboru kvalitetne opreme i njenom tehničkom održavanju.

Baveći se servisiranjem opreme, vremenom je sazrevala ideja o nabavci vlastitog ozvučenja. To se desilo 1996. kad registruje firmu Studio Simić i nabavlja svoje prvo kvalitetno profesionalno ozvučenje koje su sačinjavali Turbosound zvučnici, Crest pojacala i Soundcraft miks pult. Tih godina su bila aktuelna techno rave događanja u velikim prostorima gde se ovaj sistem pokazao kao fantastičan izbor.

Pevač Vlado Georgiev objavljuje svoj album prvenac Navika i angažuje Studio Simić kao tehničku podršku na preko 100 koncerata širom regiona. Uspešna poslovna saradnja sa Georgievim traje do današnjih dana.

2006. dolazi do preregistracije firme Studio Simić u Sound Force. Sve vreme dolazi do redovnog zanavljanja opreme koju čine sve bolje i skuplje koponente najpoznatijih svetskih proizvođača: EAW Line array, Yamaha digitalni mikseri, Camco pojacala, XTA procesori i spliteri…

Da bi bio konkurentniji ponudu proširuje i scenskom rasvetom čiju su okosnicu činile Martin roto glave, koje u budućnosti zamenjuje brend Robe koji se pokazao kao pravi izbor.

Nastavlja se saradnja sa EXIT festivalom na kom Sound Force veoma uspešno "pokriva" Explosive Stage ( pre toga DJ Arenu ).

U ponudi su se našli i laseri sa Pangolin kontrolom koji nailaze na veliko interesovanje klijenata.

Preduzeće Sound Force proširuje svoju delatnost i na zastupanje tri inostrane firme: CAMCO (audio pojačala), SEEBURG acoustic line (zvučnički sistemi) i SICA loudspeakers (zvučnici). Uspešna saradnja se ostvaruje i sa dve specijalizovane firme za prodaju profesionalne elektronike, opreme i muzičkih instrumenata: THOMANN i WEICHHART.

Da bi što bolje odgovorili novim poslovnim izazovima, 1. septembra 2017. u Beogradu - Zemunu je otvoren komforan poslovni prostor u kom se nalaze prodavnica, kancelarija, servisni deo i magacinski prostor.

Pored stalnog održavanja visokog kvaliteta usluga i praćenja najnovijih tehnoloških dostignuća iz oblasti ozvučenja i rasvete, planovi za budućnost su usmereni ka većoj saradnji sa televizijskim kućama i saradnji sa koprodukcionim filmskim ekipama kojih je, iz meseca u mesec, sve više u Srbiji.

Sound Force, 2017.